De 5 Biertrends 2017

In 2016 dronk bijna 50% van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal Bieronderzoek 2016). Tijd om eens te kijken wat deze dorstlesser het komende jaar voor ons in petto heeft. Thomas Wijns zet de vijf belangrijkste trends voor 2017 op een rij. Wijns  is als zytholoog verbonden aan Warsteiner en is tevens brand ambassador eigenaar van debierbalie.nl.

‘Kijkend in zijn (bier)glazen bol heeft hij vijf trends op een rij gezet waar bier minnend Nederland naar uit kan kijken in 2017, met daarbij smakelijke suggesties die in Nederland verkrijgbaar zijn.’

1. Twee traditionele brouwlanden komen terug: Engeland en Duitsland

Komend jaar gaan de bieren uit de traditionele brouwlanden -Engeland en Duitsland- de weg naar de Nederlandse bierdrinker steeds beter vinden.

2. Pilsner 2.0

Nederlandse (lokale) bierbrouwers zijn de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond geschoten. Na deze aanhoudende groei wordt de focus nu verlegd naar het leveren van continue kwaliteit. (…) Na de explosie van extreme biersmaken gaat de bierliefhebber toch voor een smaakvolle dorstlesser met karakter. Pilsener is niet voor niets de meest gedronken bierstijl ter wereld.

3. Totaalbeleving bij de brewpub

Steeds meer brouwerijen openen een proeflokaal bij de brouwerij. (…)  Een aantal brewpubs in Nederland zijn De Kromme Haring in Utrecht, Van Moll in Eindhoven en Butchers Tears in Amsterdam.

4. Veel smaak met minder alcohol

De consumptie van licht alcoholische bieren en alcoholvrije bieren een aantal zit al jaren flink in de lift. Deze groei blijft de komende jaren zeker nog aanhouden.

5. Bier en fruit: de combinatie om naar uit te kijken

De Radlers zitten al jaren in de lift. Naast het Radler-segment ontstaat er een nieuwe niche met bier gecombineerd met diverse vruchtenschillen en sappen. (…) In de VS zijn ze hier al een tijdje mee bezig. Daar is het motto momenteel: ‘sour is the new bitter’.

Deel deze post!

Blijf op de hoogte van de activiteiten in de bierbalie en schrijf je nu in voor de news.

    2021-03-07T16:56:26+01:00