Proeverijen2018-08-17T15:07:30+02:00

Proeverijen voor liefhebbers

De bierbalie biedt een breed scala aan proeverijen aan
om het bierlandschap te ontdekken:

Workshops:

“Aroma’s van citrusfruit, een hint van groene appels en een lichte troebelheid in het glas.”

Wil jij ook als een echte kenner bier leren omschrijven en proeven? In De Bierbalie leer je het allemaal. Hoe proef je bier en wat zijn de basissmaken die je tegen kunt komen? Deze vragen – en nog veel meer omtrent het leren proeven als een professional – komen aan bod in deze workshop. We behandelen het brouwproces, de basisingrediënten van bier en hoe je bier kunt proeven. Leer hoe je de verschillende soorten bier makkelijk uit elkaar kunt houden en ontdek wat jouw favoriete bierstijl is. Een smakelijke kennismaking voor de beginnende bierliefhebber!

Inleiding van bier:

  • Historie van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Hoe wordt bier gemaakt
  • Welke biersoorten zijn er
  • Hoe proeven we bier
  • Wat is een goed bier en wat niet
  • Hoe lees je een bierlabel

De workshop bestaat verder uit:

  • 5 verschillende bieren
  • 2 verschillende bijpassende kazen*
  • Fles p.p. om mee te nemen
  • De proeverij duurt +/- 90 min.
  • Vanaf €20,- per persoon*
  • Minimaal 8 personen
Boek nu

Waarom hebben Britten hun schuimkraag het liefst zo plat als een dubbeltje en
prefereren Duitsers juist een stevige toef?

En waarom schuimen we alleen in Nederland het pils af? Van dagelijkse dorstlesser tot drooglegging, of van pilswoestijn tot duizenden brouwerijen: de bierindustrie is wereldwijd continu in beweging. Ontdek in deze workshop de hoogtepunten en grillen die het bierlandschap door de jaren heen zo gevormd hebben tot de levendige industrie die het nu is. In deze proeverij nemen we je mee in de bier­cultuur van een land naar keuze: Nederland, België, Groot-Brittannië, Duitsland of de Verenigde Staten.

Inleiding van bier:

  • Historie van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Hoe wordt bier gemaakt
  • Welke biersoorten zijn er
  • Achtergrond, historie en biercultuur van het door jullie gekozen land

De workshop bestaat verder uit:

  • 5 verschillende bieren
  • 2 verschillende bijpassende kazen*
  • Fles p.p. om mee te nemen
  • De proeverij duurt +/- 90 min.
  • Vanaf €20,- per persoon*
  • Minimaal 8 personen
Boek nu

Van porter tot stout (of is het een stoutporter)? De termen en namen op bieretiketten vliegen je tegenwoordig om de oren. IPA, Keller, Weizen, Saison, Geuze: in de bierwereld bestaat een enorme diversiteit aan soorten.

Wil je de verschillen en de verhalen erachter ontdekken? Dan is de biertype workshop precies wat je zoekt. In deze workshop leer je de verschillende soorten uit elkaar houden, omschrijven en het bieretiket ontleden. We bespreken de herkomst en geschiedenis van bier en de meest voorkomende biertypen. Wordt een echte kenner en maak indruk op je vrienden in de kroeg!

Inleiding van bier:

  • Historie van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Hoe wordt bier gemaakt
  • Welke biersoorten zijn er
  • Hoe lees je een bierlabel

De workshop bestaat verder uit:

  • 5 verschillende bieren
  • 2 verschillende bijpassende kazen*
  • Fles p.p. om mee te nemen
  • De proeverij duurt +/- 90 min.
  • Vanaf €20,- per persoon*
  • Minimaal 8 personen
Boek nu

Kloosterbieren spreken al eeuwen tot de verbeelding. Dankzij de rijkdom, kennis en kunde van monniken kunnen we tot de dag van vandaag genieten van bijzondere trappisten- en abdijbieren.

Maar met het succes van deze bieren komen ook veel mythes om de hoek kijken. In deze workshop ontrafelen we een aantal van die mythes en leer je de verhalen achter deze bijzondere bieren kennen. Een tipje van de sluier: in deze proeverij serveren we één van de beste trappistenbieren ter wereld.

Inleiding van bier:

  • Historie van bier
  • Ingrediënten van bier
  • Hoe wordt bier gemaakt
  • Verschil tussen trappist- en abdijbier
  • De historie van de trappistenkloosters

De workshop bestaat verder uit:

  • 5 verschillende bieren
  • 2 verschillende bijpassende kazen*
  • Fles p.p. om mee te nemen
  • De proeverij duurt +/- 90 min.
  • Vanaf €20,- per persoon*
  • Minimaal 8 personen
Boek nu
boek hier je proeverij

HORECA TRAINING

PROEVERIJEN

bekijk aanbod…

OP LOCATIE

niews & opinie

De bier industrie is volop in beweging,
lees hier alles over de ontwikkelingen.

De opmars van bier…

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk De vlucht die bier genomen heeft is enorm. Het aantal brouwerijen in Nederland loopt in de honderden, van microbrouwerijen en brouwerijhuurders tot de grote multinationals. En er is geen enkele horecazaak met louter pils meer over. Speciaalbier Lees verder >

Overzicht opleidingen: www.nederlandsebiercultuur.nl

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

In de volgende link is een mooi overzicht te vinden van alle bieropleidingen in Nederland. https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=3456&task=display&controller=brewery&view=brewery&option=com_senb&65310b600880c39e6a8cff630286a93e=1

Leidingen en biertap reinigen: ‘Reinheid zit in de regelmaat

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , |

Leidingen en biertap reinigen: ‘Reinheid zit in de regelmaat’ Wanneer je zaak dagelijks bommetje vol zit, of -zoals tijdens lockdown- lang leegstaat; leidingen en biertap reinigen dient met regelmaat te gebeuren, vertelt expert op dit gebied Thomas Wijns. 'Wacht niet tot je weer open mag om dan Lees verder >

Thomas Wijns
Thomas Wijnszytholoog (bierexpert)
Als gediplomeerd zytholoog (bierexpert) heeft Thomas Wijns een passie voor ambachtelijk gebrouwen bieren. Na zijn opleiding aan de Hotelschool The Hague en een carrière als manager bij biercafé Arendsnest en freelance biertrainer richtte hij in 2018 De Bierbalie op om zijn passie voor bier te delen. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en workshops aan horecaprofessionals in het buitenland.

Blijf op de hoogte van de activiteiten in de bierbalie en schrijf je nu in voor de news.

    Ga naar de bovenkant