Horecatraining2019-01-25T15:25:55+01:00

Training voor horecapersoneel

De Bierbalie biedt drie speciale modules aan voor horecapersoneel. Alle trainingen samen vormen een degelijke basis om als bierprofessional je vak uit te oefenen.

Horecatrainingen opties:

Niemand zit te wachten op een platgeslagen biertje van een onverschillige barmedewerker.

De eerste slok bier neem je met je ogen, en voor een optimale smaakbeleving is het daarom cruciaal dat bier op de juiste wijze getapt en geserveerd wordt. Vakbekwaam barpersoneel is niet alleen prettig voor de gasten, het verbetert ook de verkoop en zorgt voor minder tapverlies.

In deze cursus maak je kennis met verschillende soorten tapinstallaties, hun onderdelen en hoe die te onderhouden. Dankzij de unieke transparante tapinstallatie in De Bierbalie kunnen cursisten precies zien welke weg het bier aflegt van fust naar glas. Naast vakkundig tappen leer je in deze training waarom sommige bieren vragen om een ander soort glas, technieken om meer bier te verkopen en hoe je kleine operationele problemen op kunt lossen.

De training is inclusief:

  • Lesmateriaal
  • Glaswerk om mee naar huis te nemen
  • Fles bier om mee naar huis te nemen
  • 6 verschillende proefbieren
  • Bier schenken van tap
  • Bier schenken van fles
  • Lunch
  • De Bierbalie Oorkonde

Lengte van de training:

In totaal krijg je 4 uur les, keuze uit:

  • Ochtendsessie van 10:00 – 15:00
    (incl. half uur lunch)
  • Middagsessie van 15:00 – 19:00
    (incl. half uur pauze met hapjes)

Inschrijving:

  • Max. 12 deelnemers
  • Groepsboeking: vanaf 5 personen
  • Ook kan je 1 keer per maand als individu inschrijven op de open taptrainingsmiddag.
Boek nu

Bier is een van de oudste dranken uit de geschiedenis. Maar hoe is bier sinds de eerste brouwsels in Mesopotamië ontwikkeld tot het bier wat wij vandaag de dag kennen?

In deze cursus leer je meer over de herkomst en historie van bier. We behandelen de geschiedenis, basisingrediënten (water, graan, hop en gist) en het brouwproces, maar ook de huidige regels omtrent de bierverordening. Ten slotte is er aandacht voor de basisprincipes van het proeven en het herkennen van smaakafwijkingen.

De training is inclusief:

  • Lesmateriaal
  • Glaswerk om mee naar huis te nemen
  • 6 Flessen bier om mee te nemen
  • 8 verschillende proefbieren
  • Lunch
  • De Bierbalie Oorkonde

Lengte van de training:

In totaal krijg je 4 uur les, keuze uit:

  • Ochtendsessie van 10:00 – 15:00
    (incl. half uur lunch)
  • Middagsessie van 15:00 – 19:00
    (incl. half uur pauze met hapjes)

Inschrijving:

  • Max. 12 deelnemers
  • Groepsboeking: vanaf 5 personen
  • Ook kan je 1 keer per maand als individu inschrijven op de open taptrainingsmiddag.
Boek nu

IPA, porter of weizen: in de horeca is het biermenu de laatste jaren flink uitgebreid. Hoe maak je gasten wegwijs in dit overvloedige assortiment en optimaliseer je de bierverkoop? Met gedegen kennis van het barpersoneel!

In deze cursus maak je kennis met alle brouwingrediënten, het brouwproces en de basisprincipes van het proeven. Je leert de afkortingen en ‘codes’ op
bieretiketten te ontcijferen, maakt kennis met de verschillende biertypes en hun smaakomschrijvingen. Ook het opstellen van een bier menukaart komt aan bod, zodat je gasten bij hun gerecht het juiste bier kunt adviseren.

De training is inclusief:

  • Lesmateriaal
  • Glaswerk om mee naar huis te nemen
  • 3 Flessen bier om mee te nemen
  • 10 verschillende proefbieren
  • Lunch
  • De Bierbalie Oorkonde

Lengte van de training:

In totaal krijg je 4 uur les, keuze uit:

  • Ochtendsessie van 10:00 – 15:00
    (incl. half uur lunch)
  • Middagsessie van 15:00 – 19:00
    (incl. half uur pauze met hapjes)

Inschrijving:

  • Max. 12 deelnemers
  • Groepsboeking: vanaf 5 personen
  • Ook kan je 1 keer per maand als individu inschrijven op de open taptrainingsmiddag.
Boek nu
boek hier je horecatraining

HORECA TRAINING

bekijk aanbod…

PROEVERIJEN

bekijk aanbod…

OP LOCATIE

mail voor een afspraak…

nieuws & opinie

De bier industrie is volop in beweging,
lees hier alles over de ontwikkelingen.

De opmars van bier…

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

De opmars van bier: trends, kennis en in de praktijk De vlucht die bier genomen heeft is enorm. Het aantal brouwerijen in Nederland loopt in de honderden, van microbrouwerijen en brouwerijhuurders tot de grote multinationals. En er is geen enkele horecazaak met louter pils meer over. Speciaalbier Lees verder >

Overzicht opleidingen: www.nederlandsebiercultuur.nl

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , |

In de volgende link is een mooi overzicht te vinden van alle bieropleidingen in Nederland. https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=3456&task=display&controller=brewery&view=brewery&option=com_senb&65310b600880c39e6a8cff630286a93e=1

Leidingen en biertap reinigen: ‘Reinheid zit in de regelmaat

maart 7th, 2021|Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , |

Leidingen en biertap reinigen: ‘Reinheid zit in de regelmaat’ Wanneer je zaak dagelijks bommetje vol zit, of -zoals tijdens lockdown- lang leegstaat; leidingen en biertap reinigen dient met regelmaat te gebeuren, vertelt expert op dit gebied Thomas Wijns. 'Wacht niet tot je weer open mag om dan Lees verder >

Thomas Wijns
Thomas Wijnszytholoog (bierexpert)
Als gediplomeerd zytholoog (bierexpert) heeft Thomas Wijns een passie voor ambachtelijk gebrouwen bieren. Na zijn opleiding aan de Hotelschool The Hague en een carrière als manager bij biercafé Arendsnest en freelance biertrainer richtte hij in 2018 De Bierbalie op om zijn passie voor bier te delen. Daarnaast geeft hij regelmatig lezingen en workshops aan horecaprofessionals in het buitenland.

Blijf op de hoogte van de activiteiten in de bierbalie en schrijf je nu in voor de news.

    Ga naar de bovenkant