Training voor horecapersoneel
De Bierbalie biedt drie speciale modules aan voor horecapersoneel. Alle trainingen samen vormen een degelijke basis om als bierprofessional je vak uit te oefenen.
nieuws & opinie
De bier industrie is volop in beweging,
lees hier alles over de ontwikkelingen.
De 5 Biertrends 2017
De 5 Biertrends 2017 In 2016 dronk bijna 50% van de Nederlanders maandelijks een biertje (bron: Nationaal Bieronderzoek 2016). Tijd om eens te kijken wat deze dorstlesser het komende jaar voor ons in petto heeft. Thomas Wijns zet de vijf belangrijkste trends voor 2017 op een rij. Lees verder >
Biermythes deel I
De Ongelovige Thomas Cacao op de cappuccino, wijn in een waterglas en citroen in het bier. De horeca kent heel wat ingesleten gewoontes, maar waar slaan ze eigenlijk op? Om met het bier te beginnen: dat is toevallig mijn vak, en als ‘ongelovige Thomas’ neem ik in Lees verder >
Hop gepast
‘Lass uns trinken’, zegt James Watt, eigenaar van de Schotse brouwerij BrewDog, terwijl hij op de bar staat van de BrewDog-bar in de hippe Berlijnse wijk Mitte. De bar is net geopend en James proost daarop. Direct achter hem hangt een lichtbak waarop alle dertig tapbieren staan Lees verder >